Μια πρότυπη μονάδα παραγωγής και μεταποίησης βιολογικών αρωματικών φυτών στην Μακεδονία

Μπορούν οι αστοί ή οι άνθρωποι της πόλης να ασχοληθούν με την γεωργία;

Είναι ένα ερώτημα, το οποίο είναι αλήθεια ότι το ακούμε όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Για πολλούς λόγους, άνθρωποι της πόλης, στρέφονται στην γεωργία. Επενδύουν ή αξιοποιούν κτήματα που είχαν από τους δικούς τους και προσπαθούν να αναβιώσουν εικόνες που έχουν από το "χωριό", ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή.

Γιατί όλος ο παραπάνω πρόλογος; Γιατί οι άνθρωποι των οποίων τα έργα βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες, ταιριάζουν στην περιγραφή που σας είπαμε πιο πάνω. 

Αποφάσισαν να επενδύσουν στην ποιοτική γεωργία και να το ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ!!!

Ναι δεν είναι εύκολη μετάβαση από το γραφείο ξαφνικά να βοτανίζεις αγριόχορτα, όμως εάν υπάρχει μεράκι και σχέδιο όλα μπορούν να συμβούν...

Φυσικά και δεν προτείνει το παρόν κείμενο τους ανθρώπους που ζουν σε μια πόλη να τα αφήσουν όλα και να τρέξουν στην φύση... ώστε να πετύχουν μια καλύτερη ζωή. Το κείμενο αυτό έχει ως στόχο να ασχοληθεί με αυτές τις εξαιρέσεις που όταν ασχολούνται με κάτι, είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ!!!

Οι συνεργάτες λοιπόν της ιστορίας, γεμάτοι απορίες (φυσιολογικό), άγνοια (φυσιολογικό) και πολύ όρεξη (απαραίτητο), αποφάσισαν να ασχοληθούν με την βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών.  

Άποψη της καλλιέργειας, 3 μήνες μετά την μεταφύτευση.


Τα προβλήματα πολλά. Για αγρότη ίσως και αναμενόμενα. Πρέπει πολλά να γίνουν και να γίνουν γρήγορα. Τι θα καλλιεργήσουμε; Πως θα τα επεξεργαστούμε; Που θα πουλήσουμε τα προϊόντα μας;

Και η λίστα με πράγματα που πρέπει να γίνουν μεγάλη... πως ποτίζουμε; πως φυτεύουμε....................; 

Για εμάς είναι μέρος της δουλειάς μας η επίλυση αυτών των αποριών και απαραίτητο στάδιο (που πρέπει να γίνει σωστά), ώστε να μπουν οι βάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 


Άποψη της βιολογικής φυτείας Σιδερίτη.


Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό. Ελεγχόμενη βιολογική καλλιέργεια αρωματικών φυτών, με την μέθοδο των υπερυψωμένων σαμαριών, με στόχο τον έλεγχο ζιζανίων και της ποιότητας καθώς και της ποσότητας του τελικού προϊόντος.

Δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Απαιτεί καλή προετοιμασία και υπομονή. 

Παρ΄ όλα τα εμπόδια, η διαδικασία εξελίχτηκε παρά πολύ ικανοποιητικά. Τα πρώτα αποτελέσματα πολύ ενθαρρυντικά.  

Οι συνεργάτες της ιστορίας, τρέχουν... 10 πράγματα μαζί. Πρότυπη καλλιέργεια βιολογικών αρωματικών φυτών, δημιουργία σύγχρονης μονάδας μεταποίησης (ISO κτλ), branding.... και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα έχουν επιτύχει σε ένα διάστημα μικρότερο του έτους. 

Είναι οι άνθρωποι της πόλης κατάλληλοι για επαγγελματική ενασχόληση με την γεωργία; Εάν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις ΝΑΙ.