13-15 Οκτωβρίου 2014 - 18ο Παγκόσμιο συνέδριο Βιολογικής γεωργίας στην ΚωνσταντινούποληΗ IFOAM (Παγκόσμια Ομοσπονδία Οργανώσεων για την Βιολογική Γεωργία) διοργανώνει κάθε τρία χρόνια το Παγκόσμιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας σε διαφορετική χώρα. Αυτή τη φορά επιλέχθηκε η Τουρκία ως χώρα διοργάνωσης και η πόλη που φιλοξένησε όλες οι εκδηλώσεις ορίστηκε η Κωνσταντινούπολη.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί για τον κλάδο της Βιολογικής Γεωργίας, το μεγαλύτερο γεγονός παγκοσμίως. Εκπρόσωποι των χωρών μελών, επιστήμονες, έμποροι, αγρότες κ.α., συγκεντρώνονται με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ανακοίνωση νέων επιστημονικών δεδομένων για τον χώρο. Στα πλαίσια του συνεδρίου εκλέγονται τα συλλογικά όργανα του κλάδου σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο. Το συνέδριο διαρκεί τρείς ημέρες, ενώ μια ημέρα πριν από την έναρξη του κυρίως συνεδρίου πραγματοποιείται το προ-συνέδριο  στο οποίο τα περιφερειακά τμήματα της IFOAM παρουσιάζουν δράσεις και μελλοντικούς στόχους.


Το Κτήμα Βίωμα εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μαχαιρίδη Δημήτρη, ο οποίος παρουσίασε στα μέλη του Μεσογειακού τμήματος (Agribio Mediterraneo), τις δραστηριότητες του φυτωρίου καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται στην Ελλάδα, ώστε τα βιολογικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, να αποτελέσουν έναν βιώσιμο παραγωγικό κλάδο. Στην διάρκεια της παρουσίασης, προβλήθηκαν εικόνες κτημάτων με βιολογικά αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, καθώς και συσκευασίες παραγωγών.


Κατά την διάρκεια της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη, Ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και περιηγήθηκε στους κήπους και στους χώρους της Σχολής.
Το Κτήμα Βίωμα θέλει να ευχαριστήσει το τμήμα Agribio Mediterraneo για την πρόσκληση, καθώς και τον Πατέρα Σαμουήλ, Αρχιμανδρίτη της Θεολογικής σχολής για την άψογη φιλοξενία.
Πληροφορίες: