Παράνομη κοπή αρωματικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Στα ίχνη ενός οργανωμένου –καθώς φαίνεται- κυκλώματος λαθροϋλοτομίας αρωματικών φυτών έφτασαν οι Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου, συλλαμβάνοντας 15 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας από 20 έως 58 ετών για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα.


Τη σύλληψη πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οι οποίοι εντόπισαν την παραβατική δράση των Αλβανών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας, κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας.
Η οργανωμένη διακλαδική αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θέση Χιονάδες στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ και Α΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να έχουν συλλέξει παράνομα και να συσκευάζουν σε τσουβάλια, με σκοπό την εμπορία, μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν 4,5 τόνοι κομμένα αρωματικά φυτά, εκ των οποίων τα 540 κιλά ήταν συσκευασμένα σε τσουβάλια, επτά δρεπάνια καθώς και μία ζυγαριά.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στη χώρα από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων δραστών.

Πηγή: epirusday.gr