Αύξηση 30% στις πωλήσεις βιολογικών στη Σουηδία


Ολοένα και περισσότερα χρήματα σε βιολογικά τρόφιμα δαπανούν οι Σουηδοί καταναλωτές, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, γεγονός που φαίνεται να έχει οδηγήσει σε μια σημαντική άνοδο τις πωλήσεις των βιολογικών στα σούπερ μάρκετ και σε εξειδικευμένα καταστήματα της χώρας.


Η αύξηση των πωλήσεων βιολογικών τροφίμων στη σουηδική αγορά άγγιξε το 30% κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η αύξηση στην αλυσίδα καταστημάτων ICA (43% αύξηση σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2013) και την Axfood (35% αύξηση).
Επιπλέον, ο οργανισμός KRAV, αρμόδιος για την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων στη Σουηδία, εκτιμά ότι η συνολική αύξηση των πωλήσεων βιολογικών τροφίμων για ολόκληρο το έτος 2014 θα υπερβεί κατά πολύ το 30%, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε σχέση με το 2013, όπου η αύξηση ήταν της τάξεως του 13%.
Σημειώνεται ότι, οι πωλήσεις βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελούν το 1/3 της συνολικής αύξησης στη Σουηδία.
Σύμφωνα με αναλυτές της σουηδικής αγοράς, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα των βιολογικών προϊόντων και συνεχώς αυξάνεται η ζήτησή τους.

Για ορισμένα προϊόντα και κυρίως για φρούτα και λαχανικά, εκφράζεται η πεποίθηση ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.
agronews.gr